Keresés

Online jegyvásárlás

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Paskál fürdő

2017. szeptember 5-én 20. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, melyeket idén 54 cég 64 terméke, illetve szolgáltatása érdemelt ki. A nyertesek között található a Paskál Gyógy- és Strandfürdő is. A fürdő elnyerte a Poli-Farbe Kft. különdíját is az „Innovatív és élhetőbb tér kialakításáért”.

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Paskál fürdő

Az 1989-ben épült fürdő a tavalyi beruházásig két medencével üzemelt. A fejlesztésnek köszönhetően azonban a fürdő területén egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület került kialakításra. A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is kialakításra került. Az új fürdőrészben szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális,geotermikus szaunais épült, mely az egyetlen ilyen jellegű szauna Magyarországon, mivel a szauna páratartalmát és hőmérsékletét saját hévízkút biztosítja, közvetlen kifolyással a szaunában.

A vendégek kényelmét egy beltéri terasz és a belső udvarban kialakított pihenő helyiségek szolgálják. Felújításra és átalakításra kerültek a strand medencéi, öltözői is. Az átalakítás során a korábban egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztásra kerültek, így jelenleg már külön strand- és úszómedence üzemel a strand területén. Ez utóbbi télen is üzemel. A fürdővendégek részére külön parkoló került kialakításra a fürdő melletti területen. A kulturált, parkosított környezetben a kültéri fitness gépek és sportpályák színvonalas pihenési lehetőséget biztosítanak.

A Paskál Gyógy- és Strandfürdő épületeinek és medencéinek hőszükségletét, megújuló geotermikus energiaként saját, 62 oC hőmérsékletű hévízkút biztosítja. Az újonnan megépített termálépület fűtését biztonsági tartalékként gázkazánok segítik, az épület hőszükségletének megfelelő teljesítménnyel. Az első téli szezonbannem volt szükség fosszilis energiafelhasználásra. Az épületben a megfelelő hőkomfortot a medenceterekben padlófűtéssel, az egyéb kiszolgáló- és tartózkodó helyiségekben pedig radiátoros fűtéssel biztosítjuk.

A fürdővárakozáson felüli forgalomnövekedésénekköszönhetően rövid időn belül szükségessé váltak további fejlesztések. Ezen beruházás keretén belül átadásra került egy új, 30 m2 területű szauna, további masszázs-helyiségek, illetve megújult a gyerekmedence, a játszótér és a vendéglátóegységek.

A fürdőt 2015-ig 70.000-80.000 vendég kereste fel a nyári szezonban. 2016-ban már közel 165.000 látogatót fogadott, 92%-kal növelve forgalmát az azt megelőző évhez képest, mely elsősorban a bővítésnek, illetve a fokozott marketing kommunikációnak köszönhető.